Pintura sobre Thiviers

02 agosto 2013 — 24 agosto 2013
Sala: Musev arqueològic i etnogràfic municipal
Inauguración: 02 agosto 2013 20:00  
 

Les obres que presentem en aquesta exposició naixen de l’ilusió i l’esperit de cooperació de l’Escola de Pintura Mediterrània de Xàbia, que des de fa ja algun temps desitjaven col·laborar amb la nostra Associació en els intercanvis culturals amb el nostre poble germà Thiviers.

I que millor moment que aquest, en què els nostres amics de Thiviers celebren el 40 aniversari de la ATHECI, és a dir, de l’associació d’intercanvis culturals internacionals, fent-ho coincidir amb la 1ª Fira de l’Oca, durant els dies 6, 7 i 8 juliol 2013.

La nostra amistat amb els membres del ATHECI i ara també molts d’ells membres de l’Associació Amis de Xàbia es remunta a l’any 1973, data en què s’inicien els intercanvis escolars entre els dos municipis, gràcies a la tasca desinteressada de molts professors i el suport incondicional dels ajuntaments. Els intercanvis es van realitzar fins a 1980 participant prop de 800 alumnes.

El 2004, decidits a seguir el fil que mai va arribar a trencar-se, constituir l’Associació Amics de Thiviers, impulsant nous viatges i noves trobades amb l’objectiu de promoure les nostres relacions humanes, socials i culturals. La data més significativa per a la nostra Associació va ser el 13 d’agost de 2006 a Thiviers, aquest dia se signava per fi el protocol d’Agermanament oficial entre els dos Ajuntaments, firma que es va ratificar l’any següent a Xàbia i va ser l’exemple més palpable de reafirmar el compromís de gairebé 40 anys d’amistat.

En aquests últims viatges realitzats a Thiviers han participat desinteressadament d’aquestes trobades al Conservatori de Música, Grup de Danses Portitxol, els Escacs Vivents, la Penya l’Escaldà, La Romantica del Saladar, Xirimitabs i la Junta Central de Moros i Cristians, a tots ells moltes gràcies per la seva magnífica col·laboració.

Enguany la trobada es fa amb la col·laboració de l’Escola de Pintura Mediterrània de Xàbia amb una exposició anomenada «Pintures sobre Thiviers» en què totes les obres exposades han estat realitzades pels seus alumnes durant aquest curs escolar.

Aquesta exposició s’inaugurarà a Thiviers al mes de juliol coincidint amb el programa d’activitats del 40 Aniversari dels Intercanvis Culturals Internacionals.

El 2 d’agost, a les 20h. s’inaugurarà la magnífica exposició al Museu Soler Blasco i al setembre, comptant amb la col·laboració de la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto i emmarcat en el programa de festes, podran continuar gaudint del bonic i meravellós treball dels alumnes de l’Escola de Pintura.

Però aquí no queda la cosa, com el nostre objectiu és donar a conèixer els paisatges i monuments del nostre estimat Thiviers, els quadres realitzats pels alumnes de l’Escola de Pintura Mediterrània de Xàbia es regalaran a tots i cadascun dels Col·legis i Instituts d’ Xàbia, així com a alguns edificis públics del nostre municipi. El lliurament es realitzarà en el transcurs d’un acte que se celebrarà el 3 d’octubre a les 20h. a la Casa de Cultura als següents centres i edificis:
Col·legi Graüll
Col·legi L’Arenal
Col·legi Maria Immaculada
Col·legi Port de Xàbia
Col·legi Trenc d’Alba
Col·legi Vicente Tena
Firs Independent Primary School
Xàbia International College
Institut de Secundària Antoni Llidó
Institut de Secundària Número 1
Centre de Formació d’Adults
Conservatori Professional de Música de Xàbia
Biblioteca Municipal
Museu Soler Blasco
Casa Primícies
Oficina Turisme Port
Creu Roja Espanyola

Per acabar, volem agrair també l’interès de la Junta Directiva de l’Escola de Pintura i als seus alumnes pel fantàstic i desinteressat treball que han realitzat. Agrair també el suport rebut durant aquests anys per part del MI Ajuntament de Xàbia, a les anteriors corporacions ia l’actual corporació, ia tots els socis i amics que col·laboren en aquest agermanament.